Ukrainian (UA)Russian (CIS)English (United Kingdom)

Доповідачі ХІ Форуму

Сергій Леонідович Тигіпко

Віце-прем'єр-міністра України – Міністра соціальної політики України
З 1997 pоку — Вiце-прем’єр з питань економіки.
З 1999 року — Мiнiстр економiки.
З 2002 до 2004 року — голова Нацiонального банку, 2005—2007 — голова правлiння Фiнансово-промислової групи ТАС.
З 2007 року — голова правлiння ВАТ «Сведбанк».
У 2010 році – Віце-прем’єр-міністр України.
9 грудня 2010 року Указом Президента України призначений на посаду Віце-прем'єр-міністра України – Міністра соціальної політики України

Михайло Михайлович Цимбалюк

Голова Львівської обласної державної адміністрації

Доктор юридичних наук, доцент, професор кафедри філософії права КиНУВС.
Заслужений юрист України. Генерал-лейтенант міліції
З грудня 2007 року по березень 2010 року обіймав посаду начальника ГУМВС України у Полтавській області, а з березня по червень 2010 року - начальника ГУ МВС України у Львівській області.
16 червня 2010 року голова Тернопільської обласної державної адміністрації.
21 грудня 2010 року призначений головою Львівської обласної державної адміністрації.

Андрій Іванович Садовий

Міський голова Львова.

 

Міський голова Львова
Андрій Садовий є засновником і головою правління громадської організації «Інститут розвитку міста», головою наглядової ради культурно-мистецького Фонду ім. Митрополита Андрея Шептицького УГКЦ (2000—2002 рр.), членом українсько-польської Капітули поєднання. У 2003 р. обраний заступником голови ради Інституту «Мости на Схід» (Польща). З 2005 р. — Лідер громадського об'єднання «Самопоміч». Член партії Народний Союз «Наша Україна». З 26 березня 2006 р. міський голова м. Львова.

 

Валерій Михайлович Сушкевич

Заступник Голови Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів

В жовтні в 2001 р. - обраний Головою Всеукраїнського громадського соціально-політичного об'єднання "Національна Асамблея інвалідів України".
Автор унікальних законодавчих актів, які стосуються розвитку паралімпійського та дефлімпійського спорту в Україні.
Експерт з питань міжнародної класифікації та інших технічних питань, пов'язаних з національними та міжнародними змаганнями, володіє питаннями маркетингу спорту, організацією всіх видів заходів щодо спорту інвалідів (навчально-тренувальні збори, змагання, семінари, конференції).

Віктор Корж

Віце-президент НОК України.Народний депутат
Кандидат наук у галузі: фізична культура і спорт.
1995-1997 рр. – перший заступник голови Харківської обласної ради „Динамо”. 1997- 2005 рр. – перший заступник голови ФСТ „Динамо” України, м.Київ.
Генерал-майор міліції, з 2005 р. – пенсіонер МВС України.
Майстер спорту СРСР міжнародного класу з велоспорту. Заслужений працівник фізичної культури і спорту. Президент Федерації гімнастики України. Віце-президент Національного олімпійського комітету України. Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту.
Нагороджений орденами „За заслуги” 3 ст., „Данила Галицького”, відомчими нагородами всіх правоохоронних відомств.

Михайло Маркович Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації

Кандидат юридичних наук.
Орден "За заслуги" III ступеня, Почесна грамота Кабінету Міністрів України, орден "За заслуги" ІІ ступеня
1993 до 2002 - Приватний підприємець, керівник бізнес-структур;
2002 до 2006 - Народний депутат України. Член комітету Верховної Ради України з питань бюджету;
03.2006 до 03.2010 - Харківський міський голова;
з 18 березня 2010 року - Голова облдержадміністрації.

Хорхе Зукоскі

Президент Американської торгівельної палати в Україні

Хорхе Зукоскі – громадянин Сполучених Штатів Америки венесуельського та польського походження. Отримав ступінь MBA з міжнародного управління у Hankamer School of Business в Університеті Бейлор (Техас, США). До свого переїзду в Україну у 1996 році, жив та працював у Мехіко та на Кайманових островах. З 1999 року Хорхе Зукоскі обіймає посаду президента Американської торгівельної палати в Україні. Одним з головних напрямів діяльності Американської торгівельної палати є представництво іноземних інвесторів, що працюють в Україні. Організація тісно співпрацює з представниками української влади з метою покращення бізнес середовища і залучення нових інвестицій в економіку країни.
Хорхе Зукоскі є членом Ради вітчизняних та іноземних інвесторів та Комітету економічних реформ при Президентові України, а також одним із засновників Українського інституту бізнесу та членом ради директорів Київської школи економіки. У 2011 р. Хорхе Зукоскі став офіційним другом ЄВРО2012 за сприяння успішній реалізації цього важливого для України проекту.

Владислав Володимирович Каськів

Голова Державного агенства з інвестицій та управління національними проектами України

З серпня 2010 голова Робочої групи «Національні проекти» Комітету з економічних реформ при Президентові України. 27 вересня 2010 року увійшов до складу Комітету з економічних реформ. З 21 грудня 2010 року призначений керівником напрямку реформ «Впровадження національних проектів»
23 грудня 2010 року призначений Головою державного Агентства з інвестицій та управління національними проектами України.
Нагороджений Золотою медаллю Уряду Словаччини за міжнародний внесок у розвиток демократії. Відзначений серед світових «лідерів демократії» під час зустрічі з Президентом США Джорджем Бушем у Братиславі (24 лютого 2005р.).   Маю нагороду «за досягнення» - Фундація Глейтсмана, США.

 

Роман Васильович Шпек

Старший радник Альфа-Банку (Україна)
Український державний діяч, Надзвичайний та повноважний посол

Український державний діяч, дипломат, має ранг Надзвичайного та Повноважного Посла.
- В 1995—1996 — Віце-прем'єр-міністр України з економічних питань;
- В 1996—2000 — голова Національного агентства по реконструкції і розвитку, а потім – Національного агентства з питань розвитку і європейської інтеграції;
- В 2000—2007 — голова постійного представництва України при Європейському Союзі;  
- З лютого 2008 — Віце-президент «Альфа-Банку» (Україна).
- З 2010 року - радник Президента України, член Ради Національного Банку України.
- З 19.10.2010 призначений Старшим Радником «Альфа-Банку» (Україна).

Матіас Брандт

Старший експерт німецького технічного співробітництва (GTZ),
Магістр

Матіас Брандт працює в області маркетингу та зв'язків з громадськістю із 1984 року в численних проектах клієнтів у державному і приватному секторі. Серед іншого він працював у Шотландській Асоціації Туризму, він також підтримував участь 7 країн у міжнародній виставці в Ганновері 2000. Нещодавно Брандт М. був залучений до розробки двох німецько - болгарських навчальних центрів для працівників у сфері туризму, а також до розробки стратегії розвитку туризму. В даний час пан Брандт відповідальний за проект GTZ "Підтримка України в рамках підготовки до Євро-2012". Одним з напрямків цього проекту є надання допомоги у розвитку, підвищенні рівня і зміцненні сектора туризму та суміжних послуг в 4 містах, де проводитиметься Євро-2012.

Антонов Віталій Борисович

Президент Публічного акціонерного товариства «Концерн Галнафтогаз»
У 1988 закінчив з відзнакою факультет фінансів та кредиту Тернопільського фінансово-економічного інституту.
1995–2001 – Президент АТ «Галнафтогаз».
Від 1999 – Генеральний Почесний консул Литовської Республіки у Львові,
Від 2001 – Президент ПАТ «Концерн Галнафтогаз»
Від 2006 – Член Наглядової ради ВАТ «Концерн Хлібпром»
Від 2008 – Голова Наглядової ради ВАТ «Страхова компанія «Універсальна»
2009 – Член Ради інвесторів при Кабінеті Міністрів України
Співзасновник Львівської Бізнес-школи Українського Католицького Університету.

Мальський Маркіян Маркіянович

Arzinger, Керівник Західноукраїнської філії
LL.M (Стокгольм), MILE (Магістр міжнародного права та економіки, Берн)

Адвокат, LL.M. є керівником Західноукраїнської філії адвокатської компанії Arzinger у Львові. Спеціалізується на представництві в судових органах України.  Член Львівської обласної колегії  адвокатів, Асоціації  юристів України та Міжнародної Юридичної Асоціації (International Bar Association). Рекомендований арбітр двох третейских судів України, член правління та голова комітету права Західноукраїнської філії ЄБА.
Починаючи з червня 2009 року  обраний строком на два роки Представником одного з комітетів Міжнародної Юридичної Асоціації (International Bar Association) в Україні.

Бренда Ляфлор

Директор дослідницьких програм, Конференційна рада Канади

Магістр Економіки
Бренда Ляфлор є визнаним міжнародним експертом у бенчмаркінгу та аналізу політики. Вона відповідає за всю роботу з бенчмаркінгу у Конференційній Раді Канади та публікує Як Канада Працює щорічно, що дозволяє класифікувати Канаду порівняно з іншими країнами ОЕСР за кількома критичними індикаторами успіху.


Кен Ленгхорн

Директор відділу відносин з урядом та розвитку бізнесу,
БлекБрідж  Груп

Кен Ленгхорн є директором відділу відносин з урядом та розвитку бізнесу БлекБрідж  Груп, що є канадським провайдером послуг супутникових та наземного зв’язку.  До сьогоднішньої посади, був головою відділу новітніх технологій в уряді Альберта, Канада. Перед цим, був директором з питань глобального маркетингу фірми Net- linx AG. На даний час, Кен Ленгхорн працює за контрактом з Канадським Бюро Міжнародної Освіти, надаючи допомогу Львівській ОДА у розробці інноваційної стратегії розвитку регіону.

Євген Олександрович Фишко

Перший Віце-Президент, Асоціація Агенцій Регіонального Розвитку України
Магістр державного управління

У 2008-2010 роках – директор Департаменту регіональної політики Міністерства регіонального розвитку та будівництва України).
Працював старшим радником з економіко-правових питань в  проектах Світового Банку, Американської агенції з міжнародного розвитку, програми розвитку ООН.
Автор низки публікацій з питань політики місцевого та регіонального розвитку, публічно-приватного партнерства, керівник експертних колективів по розробленню актів законодавства України у сфері бюджетного процесу, регіональної політики, земельних відносин

Томаш Дуб

Заступник міністра закордонних справ Чеської Республіки

2002 - 2006 Голова у Субкомітеті Представництва Чеської Республіки за кордоном 
2002 - 2006 Голова у Субкомітеті Авіації та Астронавтики
2002 - 2006 Член Стоячого Комітету Банкірів
2006 – 2010 Член комітету захисту та безпеки
2006 – 2010 Голова Постійної Делегації у Парламентській Асамблеї НАТО
Член Стоячого Комітету Парламентської Асамблеї НАТО
Член Політичного Комітету Парламентської Асамблеї НАТО
Член Субкомітету трансатлантичних економічних відносин Парламентської Асамблеї НАТО

Анатолій Олексійович Чемерис

Директор проектів і програм, Центр європейського менеджменту

К.е.н., доцент
Сталий розвиток малих міст на основі осередків економічного зростання
Директор Львівського регіонального інституту державного управління(1995-2006),
Віце-президент Національної академії державного управління при Президентові України(2006-2009), заступник виконавчого директора Всеукраїнської асоціації міст України(2009-2010).

Пол Дарбі

Виконавчий директор з прогам міжнародного співробітництва, Конференційна рада Канади

Магістр Економіки
Пол Дарбі відповідає за весь спектр дослідження економічних контрактів, включаючи роботу з розвитку у Конференційній Раді Канади. Містер Дарбі має 30-річний досвід у економічному моделюванні, економічному прогнозуванні та довгостроковому стратегічному плануванні. Містер Дарбі керував низкою великих проектів з економічного розвитку на Україні на державному та місцевому рівнях, що спонсорувались Канадським Агентством Міжнародного Розвитку.


Юрій Іванович Ганущак

Незалежний експерт з питань управління територіями

Магістр державного управління
Вплив територіальної реформи на економічний розвиток України
Закінчив Інститут Державного управління та самоврядування (1994), Вища адміністративна школа Франції (раніше – Міжнародний Інститут публічної адміністрації, 1995), брав активну участь в розробці Бюджетного кодексу України та супутніх нормативних актів (1998-2003), розробник концептуальних засад територіальної реформи, реформ територіальної організації державної влади та місцевого самоврядування (2005-2010)

Оксана Миколаївна Гарнець

Керівник проекту,Швейцарсько-Український Проект «Підтримка децентралізації в Україні»

Проект DESPRO в малих містах – формування осередків економічного розвитку.
Робота у ПРООН
Безпека людини, що стосується молоді, менеджер проекту.
Чорнобильська Відновлення та менеджер з розвитку програми - пом'якшення довгострокових наслідків Чорнобильської катастрофи в соціально-економічній та екологічній галузях, які включають в себе різні аспекти сталого людського розвитку.
Робота у ЮНЕСКО
Помічник  заступника мера Києва , відповідальний за соціальну сферу
Більше 50 публікацій в галузі розвитку, місцевого соціально-економічного розвитку, розвитку  спроможності м громад

Луї Теріо

Директор,Міжнародна торгівля та інвестиції, Конференційна рада Канади

Магістр Економіки
Луі Теріо відповідав за створення моделей прогнозування та емпіричний аналіз для Огляду Метрополітан, що забезпечує квартальними прогнозами великі канадські урбаністичні центри. Додатково, він впровадив Огляд Промисловості Канади, що аналізує економічні та фінансові тренди у великих галузях промисловості. Останнім часом, він був Директором центру з питань міжнародної торгівлі та інвестицій Конференційної Ради Канади, що пропонує бізнес-лідерам Канади та розробникам політики далекоглядний аналіз щодо наслідків поточної реструктуризації глобальної промисловості.

Чао Дайджєн

Дослідницький Інститут Культури і Мистецтв провінції Цзянсу (КНР)
Директор


Критик мистецтва національного рівня. Літературний критик, провінція Цзянсу, заступник голови Національного науково-соціального фонду. Член товариства авторської музики Китаю. Директор Дослідницького Інституту Культури і Мистецтв провінції Цзянсу.


Ігор Шклярук

Заступник Голови наглядової ради ЗАО «Трускавецькурорт»

1992 – 1994 р.р. – Керівник ряду комерційних підприємств
1994 – 1997 р.р. - головний економіст, Управління ринкової кон’юнктури та цінової інформації, Управління інформації та стратегічних досліджень, Міністерство зовнішніх економічних зв”язків і торгівлі України
1997 – 2007 р.р. – перший секретар, Управління багатостороннього економічного співробітництва, Управління країн Азійсько-тихоокеанського регіону та Африки, Міністерство закордонних справ України
1998 – 2001 р.р. – третій секретар, Посольство України в Республіці Корея
2003 – 2006 р.р. – перший секретар, Посольство України в Китайській Народній Республіці
2007 р. - Заступник Голови наглядової ради ЗАО «Трускавецькурорт».

Сергій Сергієнко

Керуючий партнер,
CBRE, Україна

Досвід Сергія у сфері нерухомості складає понад 13 років. Перш ніж очолити офіс CBRE в Україні, Сергій, розпочавши свою професійну діяльність ще з кризового 1998 року, пройшов шлях від консультанта з комерційної нерухомості, згодом генерального директора українського офісу міжнародної консалтингової компанії, та до топ менеджера інвестиційно-девелоперських компаній Apollo-Rida та Akron Group.
Є членом RICS Отримав ступінь Магістра наук у College of Estate Management (Англія), отримавши перед цим Diploma in Surveying у цьому ж навчальному закладі. До цього Сергій закінчив Міжнародний християнський університет (ICU, Київ) за напрямком «бізнес адміністрування».

Вольфган Нахтманн

Директор проектів в Україні, Ройоль Ауфзухунгс АГ (Австрія)

Після геологічної роботи в Австрії (1972 – 1974), Ірані (1974) та Гренландії (1975), його кар’єра, орієнтована на паливо, розпочалась у 1975 році, коли він приєндався до Австрійського Мобіль/Шелл спільного підприємства Рохьоль-Ауфзухунгс АГ (РАГ).У 1981/82 роках він став членом Команди Східного Техасу з Мобіль Продьюсін Техас & Нью Мексико у Хьюстоні.
Вольфганг Нахтманн керує РАГом в Україні вже з 2004 року, починаючи з оцінки можливостей для нафти та газу у Західній Україні. У 2008 році він був генеральним директором ДжиВі компанії Скіфська Енергія у Криму. Після раннього закриття цього підприємства восени 2008 року він знову зконцентрувався на Західній Україні. У 2010 він розпочав успішне співробітництво з місцевими копаніями Укрнафтогазінвест та Горизонти, які стануть базою майбутньої спільної діяльності на Україні.
З 2003 року Нахтманн є лектором з дослідження палива та промислової геології у Гірничому Університеті Леобену, Австрія, а у 2001 році також у Тутковському Інституті в Києві.

Козявкін Володимир Ілліч

Генеральний директор Міжнародної клініки відновного лікування проблем медичної реабілітації та Реабілітаційного центру "Еліта", лікар невролог та мануальний терапевт
З 1989 року очолює Львівський реабілітаційний центр "Еліта", з 1996 року Інститут проблем медичної реабілітації та з 2003 року - Міжнародну клініку відновного лікування.
Володимир Ілліч Автор понад 150 друкованих праць. У 1996 році захистив докторську дисертацію
. У 1999 р. У І. Козявкін був обраний на посаду професора кафедри медичної реабілітації та курортології Київської медичної академії післядипломної освіти (КМАПО), а Інститут проблем медичної реабілітації в Трускавці став філіалом цієї кафедри. У серпні 2001 року за визначні заслуги перед українською державою у розвитку медичної науки, розробку принципово нових методів лікування та реабілітації хворих з органічними ураженнями нервової системи указом Президента України професору Володимиру Іллічу Козявкіну присвоєно звання Герой України з врученням ордена Держави.

Анна Борисівна Шаліна

Старший менеджер /Консалтинг/ПрАТ «Делойт енд Туш ЮСК»
Лідер Академії

Анна спеціалізується на розробці і реалізації програм управління талантами та корпоративного управління в публічних компаніях. Крім того, вона бере участь в консалтингових  інфраструктурних проектах та проектах в галузі спорту. За час своєї кар'єри в Делойт Ганна брала участь в проекті з УЄФА, Сочі 2014 року. На сьогоднішній день Анна бере активну участь у проекті ЕВРО 2012.
Анна має великий досвід у публічних виступах перед великою аудиторією, а також була запрошена, в якості експерта,  до багатьох телевізійних програм.

Анатолій Федорович Ткачук

Директор з науки та розвитку Інституту громадянського суспільства

Заслужений юрист України
Просторове планування та формування осередків економічної активності в контексті стратегії регіонального розвитку
Народний депутат України 1-го скликання, радник Президента України 2005-2008, заступник міністра регіонального розвитку та будівництва України 2008-2010. Автор низки публікацій у сфері регіонального розвитку, місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою у тому числі монографій та навчальних посібників.

Андрій Валентинович Цимбал

Партнер та Директор відділу аудиту KPMG в Україні

Професійна кваліфікація АССА а також ступінь МВА, яку отримав у Waynesburg College, США, та ступінь магістра, яку отримав у Московському фізико-технічному інституті.
Листопад 2003 – теперішній час
KPMG, Київ, Україна, Менеджер, Старший менеджер та Партнер (з 1 жовтня 2006 р.)
Відповідальний за послуги, що надаються спектру українських та міжнародних клієнтів у секторі промислових та фінансових послуг.
Липень 2002 – жовтень 2003 KPMG, Йоганнесбург, Південна Африка, Менеджер
Відповідальний за послуги, що надаються клієнтам в основному в секторі хімічних та фінансових послуг.
Листопад 1997 – червень 2002
KPMG, Київ, Україна
Займається повсякденною аудиторською діяльністю


Віктор Лях 

Виконавчий директор Фонду Східна Європа.
Почав свою роботу у Фонді Східна Європа в лютому 2008 року. З 2005 по 2008 рік Віктор обіймав посаду виконавчого директора Фонду Благополуччя Дітей в Україні (нове ім'я Християнського дитячого фонду в Україні), де він працював, починаючи з 2001 року. До цього Віктор працював в Українському державному центрі соціальних служб для молоді, був координатором проектів Дитячого фонду ООН  -unicef.
Віктор Лях є автором ряду статей по питаннях соціальної роботи з молоддю і суспільного здоров'я.  Вивчав методи соціальної роботи в сфері ВІЧ/СНІД в Школі професійного розвитку при Католицькому університеті Фрайбурга

Олена Волошина

Керівник діяльності Міжнародної фінансової корпорації (IFC) в Україні.

Координує діяльність IFC в Україні. Вона відповідає за залучення інвестицій та здійснює нагляд за вже існуючими інвестиційними проектами. До свого призначення у грудні 1996 року пані Волошина займала посаду заступника керівника проекту, а пізніше - керівника проекту IFC «Мала приватизація в Україні». Пані Волошина розпочала свою кар’єру в IFC у 1992 році, коли IFC почала свою діяльність в Україні. Пані Волошина народилася у Києві. Вона закінчила факультет іноземних мов Київського державного університету імені Т. Г. Шевченка у 1985 році та після закінчення аспірантури у 1990 році захистила кандидатську дисертацію з лінгвістики.

Сергій Вікторович Загорний

Керівник Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні

Стратегічне співробітництво Фонду Ганса Зайделя з Львівською обласною адміністрацією у сфері розвитку малих міст
червень 1993 ─ грудень 2005 – Помічник керівника Представництва Фонду Ганнса Зайделя в Україні
з січня 2006    Керівник Представництва Фонду Ганнса Зайделя в Україні

Віталій Леонідович Завгородній

Старший віце-президент ПАТ «ВТБ Банк»

ВТБ Банку – з 2006 року. Відповідає за роботу корпоративного блоку банку.
Має більш ніж 10-річний досвід роботи в фінансовій сфері, в тому числі в таких установах, як ПриватБанк, Прокредитбанк, IFC та програми ЄБРР
Народився 1969 року.
Має дві вищих освіти.
В 1994 році закінчив Харківський авіаційний інститут за спеціальністю «Літальні апарати».
В 2005 році отримав диплом Міжрегіональної академії управління персоналом за спеціальністю «Маркетинг».
В 1996 році навчався в ENSAE (France) за програмою MA, в 2011 році – в Sheffield University (GB) за програмою MBA.


Богдан Кавалко

Директор департаменту регіональної політики, офіс маршалка Любельського воєводства

Доктор філософії
Роль регіональних фондів розвитку у створенні осередків економічного розвитку
1991-1996 віце-воєвода Замойського воєводства; 1996-2008 проректор Вищої школи менеджменту та управління у м. Замосць;
2008-2010 директор департаменту стратегії та регіонального розвитку, офіс маршалка Любельського воєводства; 2010 директор департаменту регіональної політики, офіс маршалка Любельського воєводства.

Іван Зіновійович Діткун

Директор з правових питань групи компаній ПП «Оліяр» (ТМ «Майола»), ТОВ «Транс-Сервіс-1»

Адвокат. В 2004 році закінчив з відзнакою юридичний факультет ЛНУ ім. І.Франка та отримав кваліфікацію магістра права. Закінчив аспірантуру юридичного факультету ЛНУ ім. І.Франка.
З 2004 року робота юристом енергогенеруючої компанії ВАТ «Західенерго».
З 2006 року директор з правових питань групи компаній: ПП «Оліяр» (ТМ «Майола») та ТОВ «Транс-Сервіс-1». Досвід представництва ів міжнародних судових процесах у галузі електроенергетики. Спеціалізується на правовому супроводі інвестиційних проектів та вирішенні корпоративних спорів та судовому представництві.

Андрій Худо

Голова Ради директорів Мережі концептуальних авторських ресторанів «!ФЕСТ»

 


Магістр державного управління (НАДУ при Призедентові України), магістр бізнес адміністрування (Києво-Могилянська бізнес-школа), Випускник Executive MBA kmbs
З 2004 року - директор з інвестицій Універсальної Інвестиційної (серед  обов'язків: залучення фінансування для розвитку Групи, управління проектами, зв'язки з інвесторами, формування та аналіз бізнес-планів).  З 2008 року - член Наглядової ради ВАТ «Концерн Галнафтогаз», ВАТ "Концерн Хлібпром" та ВАТ "Страхова компанія Універсальна", член Наглядової ради Львівської бізнес-школи при Українському Католицькому Університеті.
Андрій Худо – співвласник та Голова ради директорів «Мережі концептуальних авторських ресторанів «!ФЕСТ».

Володимир Артемович

Голова нарядової ради ПАТ "Холдингова компанія ЕКО-ДІМ".


Іван Гута

Голова Ради Директорів

Іван Гута — голова Ради директорів «Мрія Агрохолдингу». У 1992 році разом зі своєю дружиною Клавдією Гутою заснував компанію «Мрія». Упродовж 2005 — 2006 років, він був головою сільськогосподарського департаменту Тернопільської ОДА. До заснування компанії, з 1989 по 1991, Іван Гута обіймав посади заступника директора Гусятинської районної організації «Агро Хімія» і заступника голови радгоспу «Перемога» (Тернопільська область).
Іван Гута закінчив економічний факультет Кам’янець-Подільського аграрного інституту і є почесним членом Академії аграрних наук України. У 2009 році йому було присвоєно звання «Герой України» за «визначний особистий внесок у розвиток сільськогосподарської продукції на основі впровадження досягнень аграрної науки, прогресивних інтенсивних технологій і нових форм господарювання».